lılılılılı | HeyCanLı FoRuM | & | TekNo GençLiK | ılılılılıl
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

lılılılılı | HeyCanLı FoRuM | & | TekNo GençLiK | ılılılılıl

| Mp3 | Yerli Mp3 | Yabancı Mp3 | 2008 Albümler |
 
AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 -> 49 pratik bilgi <-

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Almina
Admin
Admin
Almina


Kadın
Mesaj Sayısı : 14
Yaş : 38
Nerden : manisa
Kayıt tarihi : 20/05/08

-> 49 pratik bilgi <- Empty
MesajKonu: -> 49 pratik bilgi <-   -> 49 pratik bilgi <- Icon_minitimeCuma Mayıs 23, 2008 1:11 pm

Pratik bilgiler..

1) Gözlügünüzün
vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi
delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.



2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun.



3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.



4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.



5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz
birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun
ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin.Izden eser kalmadigini göreceksiniz.



6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.



7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin
içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine
yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.



8 ) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan
etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve
15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke
ve çizilme olusmayacaktir.



9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin
kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütü
yapmak daha kolay olacaktir.



10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik
kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.



11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon
ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar
elde etmis olursunuz.



12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir



13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.



14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk
suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.



15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.



16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir.



17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok
yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar
tarafindan tavsiye edilir



18 ) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini
çatlatmamis olacaksiniz.



19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanilir durumda
olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek
atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.



20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu
suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.



21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.



22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.



23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma
koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.



24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.



25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi
yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.



26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize,
salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.



27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin



28 ) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.



29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.



30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.



31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.



32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine
biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.



33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini
tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise tavugun
içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.



34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.
Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.



35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile
kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.



36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru
kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin. .



37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.



38 ) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga
koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra karisimi
tavaya alin ve ocagin altini kisin.



39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir. Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.



40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda
onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin. Kokteyllerin
içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir



41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.



42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini
istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun. Tencerenin
içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda isitilan
tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.



43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.


44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu
ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.



45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit
alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca
çikartabilirsiniz.



46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.



47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin.



48 ) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz
vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku
yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)



49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari
çamasir dolabiniza koyun. Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini
saglarsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
-> 49 pratik bilgi <-
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
lılılılılı | HeyCanLı FoRuM | & | TekNo GençLiK | ılılılılıl :: (¯`·._.·Oº°[Kadının Dünyası]°ºO·._.·´¯) :: Pratik Bilgiler Ve Çözümler-
Buraya geçin: